«Πάντα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος...»




Ας αρχίσω κάπως έτσι: Και μόνο που σοβαροί (υποτίθεται) άνθρωποι, βλέπουν τοπικιστικά το ζήτημα της κάθε είδους βίας εστιάζοντας στην Κρήτη, καταλαβαίνεις με τι εγκιβωτισμένους εγκεφάλους έχουμε να κάνουμε. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, την χώρα του φωτός, του γαλάζιου, των αρχαίων και λοιπών αυνανιστικών μπουρδολογιών, γίνεται χαμός. Σήμερα είναι η Κρήτη, πριν μερικά χρόνια ήταν η Αχαΐα, συχνά πυκνά η Ρόδος, η Θεσσαλία κ.α.

Πάντα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος κι όχι εσύ. Για πείτε μου λοιπόν εσείς παν-ήθικοι φωστήρες:

Σε ποιο σημείο της Ελλάδος ο μπαμπάς κι η μαμά δεν περηφανεύονται για τις ερωτικές κατακτήσεις του γιου ενώ παράλληλα προτρέπουν την κόρη να μένει μακριά από τα αγόρια;

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας ο μπαμπάς κι η μαμά δεν μαθαίνουν μόνο στην κόρη τις δουλειές του σπιτιού, ως μια υποσυνείδητη και ενσυνείδητη προετοιμασία της "δούλας και κυράς";

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας, ο μπαμπάς κι η μαμά δεν λένε στον γιο τους εκφράσεις όπως: Ολόκληρος άντρας και φοβάσαι;, Μην γίνεις πούστης, Αδελφή είσαι ρε;

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας ο μπαμπάς κι η μαμά δεν παρατηρούν μόνο το ντύσιμο της κόρης. Μην προκαλεί, μην ντυθεί σαν «πουτάνα», τι θα πουν για αυτήν οι γείτονες.

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας ο μπαμπάς κι η μαμά δεν μιλούν με τρόπο απαξιωτικό για όποιον διαφέρει; Την Ρωσίδα, τον Αλβανό, την χωρισμένη γειτόνισσα, την φοιτήτρια που μπαινοβγαίνουν αγόρια στο διαμέρισμά της.

Η λίστα είναι ατελείωτη.

Όποιος κι αν είναι ο τόπος σας, κοιτάξτε τις οικογένειές σας. Μάθετε στα παιδιάς σας να μην φοβούνται, να είναι ο εαυτός τους, να σέβονται ισότιμα κάθε ζωντανό ον εκεί έξω,. Μάθετέ τα πως έχουν δικαίωμα στο λάθος, στο στραβοπάτημα. Μάθετέ τα στο όχι, στο ότι δεν μπορούν να αποκτούν με το ζόρι ό,τι θέλουν, όταν το θέλουν, στο ότι δεν οφείλουν να είναι τέλειοι, στο ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την «αντροσύνη» ή την «ηθική» τους.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όλα αυτά μάθετέ τα πρώτα εσείς στον εαυτό σας, για να είστε ικανοί να τα διδάξετε και στα παιδιά σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύκνειο άσμα...

- Έκθεση -

- Αμαρτωλάγιες σκέψεις -

- Τιποτένιο ποίημα -

Εμφάνεια - Ποιητική Συλλογή (ανθολογήσεις, κριτικές)