- Αυτοσαρκασμός, ένας όμορφος τόπος! -


Τον Αυτοσαρκασμό, το υπέροχο αυτό προάστιο που βρίσκεται στην χώρα της Αυτογνωσίας. Δεν θα το βρεις σε ταξιδιώτικούς χάρτες, ούτε κανείς με ακρίβεια μπορεί να σου δείξει τον δρόμο για να φτάσεις. Κατοικούν μόνο λίγα και τυχερά πλάσματα. Δεν υπάρχουν εμφανισιακές, οικονομικές ή ταξικές προϋποθέσεις για να γίνεις γείτονάς τους.

Αρκετοί, φαντασιώνονται πως ζουν εκεί ενώ στην πραγματικότητα φυτοζωούν στις μεγαλουπόλεις της Αυτολύπησης, της Έπαρσης, της Πλάνης. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι αγνοούν τον μαγικό εκείνον τόπο, κι όποτε τύχει να συναντήσουν έναν κάτοικο του Αυτοσαρκασμού, τον κοιτούν με συμπόνοια, ναι, με αυτό το ύπουλο συναίσθημα που περιέχει την κρυφή χαρά του "Ευτυχώς! Εγώ είμαι νορμάλ, ζω νορμάλ, είμαι όπως οι άλλοι, νορμάλ!".
______________________________________________

Η Ολίβια ήταν η αφορμή μου γι' αυτό το μικρό κείμενο. Εργαζόταν ως κασκαντέρ στην ταινία "Resident Evil: The Final Chapter", το 2015. Στο γύρισμα μιας επικίνδυνης σκηνής, κόπηκε το αριστερό της χέρι. Στην φωτογραφία που ακολουθεί, το t-shirt της Ολίβια γράφει: "Αν είσαι χαρούμενος και το ξέρεις, χειροκρότησε... Ωχ".

Ολίβια Τζάκσον
______________________________________________

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύκνειο άσμα...

- Έκθεση -

- Αμαρτωλάγιες σκέψεις -

- Τιποτένιο ποίημα -

Εμφάνεια - Ποιητική Συλλογή (ανθολογήσεις, κριτικές)